Prag Stadsvandring
På denna stadsvandring skall vi inte bara ta itu med att titta på alla vackra gamla byggnader och statyer, men vi skall också höra om tiden från medeltiden, sammetsrevolutionen och fram till nu. Guiden kommer att berätta om den tjeckiska historien på gott och ont. Vi går förbi Folkets Hus og Kruttornet, genom Gamla stan och ner till Karlsbron. Vi går förbi Centraleuropas äldsta universitet, Ständernas teater, Tynkyrkan, Rådhustornet med det Astronomiska uret och den judiska stadsdelen med synagogor och den judiska kyrkogården. Vid det Nya Rådhuset går turen förbi ett stort komplex av byggnader bl.a. med ett gammalt observatioriet – Klementinum. Turen avslutas vid Karlsbron. De som väljer att fortsätta på den långa stadsvandringen går sedan vidare upp mot Pragborgen. I närheten av borgen ska vi ta en liten paus på ett kafé där man kan köpa en liten förfriskning, innan vi fortsätter genom Pragborgen till höjdpunkten – Sankt Vituskatedralen. På stadsvandringen berättas många historiska fakta och legender. Turen erbjuder ett bra överblick över Prag vilket kommer att underlätta att hitta runt i staden under resten av er vistelse. Turen föregår till fots.
Vi kan ordna stadsvandring enligt önskemål.
I priset ingår hjälp under er visning i Prag. /Restaurang, biljetter............/

Pris 750SEK - pris för 4 timmar och hela gruppen 1-4personner. 


Du bokar stadsvandring na:    
paul.aberg1@live.se

Prag är en populär nyårsstad och prisläget här är bra. Vid midnatt samlas många för att spana in fyrverkerierna vid Gamla stadens torg och många har också med sig egna raketer. Det kanske allra coolaste alternativet är en partybåt på floden. Välkomstdrink, buffé och champagne att skåla med ingår ofta i priset och ombord finns underhållning i form av live-musik eller DJ's.

Transfer från flygplats i Prag till centrum för fast pris 650CK max 4  personer. Ni kan skriva till oss på, paul.aberg1@live.se , för att bekräfta tider . 
Vi kan ordna grupper  till 50 personer ni kan skriva för priser.
Servis i svensk språk.